RSS Contact

2009. december 18., péntek

Egybesült karácsonyi fokhagymás ponty


Hozzávalók:
- 1 db kb. 3 kg-os ponty
- 2 fej fokhagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál só
- 3 dl étolaj
- 1 dl víz

Elkészítés
A megtisztított hal fejét-farkát levágjuk /a keserűfogát eltávolítjuk/, kívül-belül besózzuk. Az egyik oldalát a gerincéig beirdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, a pirospaprikával összekeverjük, majd a vágatokba töltjük. Egy tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, erre rátesszük a halat, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük, közben néhányszor az olajos lével meglocsolgatjuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes uborka illik hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése